Κέντρο Παιδοψυχιατρικής Εξέτασης στο Περιστέρι

Ο Χώρος της ειδικής αγωγής επιτάσσει την ανάγκη μιας διεπιστημονικής ομάδας υπό την αιγίδα και εποπτεία ενός παιδοψυχιάτρου. Ενα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης οφείλει να περιέχει τμήμα παιδοψυχιατρικής εξέτασης. Ιατρός και ειδικοί θεραπευτές (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, φυσικοθεραπευτές και ψυχολόγοι) εμπλέκονται συλλογικά με το παιδί, είτε το αναλαμβάνουν οι ίδιοι σε μία συνέδρια είτε οι συνάδελφοι τους, καθότι απαιτείται συχνά επιστημονική και θεραπευτική ανταλλαγή ως προς τη διάγνωση, τους στόχους την μεθοδολογία και την παρέμβαση. Επί της ουσίας όταν ένα κέντρο ειδικής αγωγής δεν συνεργάζεται με παιδοψυχίατρο, χάνει το νόημα του, την ιατρική του κάλυψη, την υπόσταση και την οντότητα του.

Το Ειδικό Κέντρο Παιδιού Αττικής στο Περιστέρι συνεργάζεται από αρχής πολύ στενά με παιδοψυχιάτρους και τα τελευταία 11 χρόνια με τον Κ. Νικόλαο Ζούρο ο οποίος είναι και ο επιστημονικός διευθυντής, επομένως όλα τα παιδιά αλλά και οι οικογένειες τους έχουν στη διάθεση τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη δυνατότητα να τον συναντήσουν και να συζητήσουν για όλους τους προβληματισμούς που προκύπτουν στην οικογένεια. Ετσι το κέντρο μας προσφέρει ένα δίχτυ ασφαλείας υπό την αιγίδα μίας παιδοψυχιατρικής φροντίδας στην οποία λειτουργούν ομαδικά και ολοκληρωμένα όλα τα μέλη της θεραπευτικής μας κοινότητας.

Ο Παιδοψυχίατρος μας

Ο Παιδοψυχίατρος του Κέντρου μας, κ. Νικόλαος Ζούρος διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής αφου παρακολουθεί παιδιά όλων των ηλικιών και τις οικογένειες τους τα τελευταία 20 χρόνια. Συνεπής και αφοσιωμένος στην επιστήμη του, εργάζεται με αυταπάρνηση και μέγιστο ενδιαφέρον δίνοντας τις σωστές διαγνώσεις και τις ανάλογες οδηγίες παρέμβασης για όλα τα παιδιά, Συμμετέχει στην διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας σε μηνιαία βάση αφού πρώτα εξετάσει παιδιά για τα οποία είτε χρειάζεται η έκδοση γνωμάτευσης είτε η καθοδηγηση ως προς τους γονείς ή τους θεραπευτές.
Είναι από το πιο σημαντικά μέλη αυτής της ομάδας μας και είναι εντυπωσιακό το επίπεδο γνώσεων που κατέχει αλλά και η τρυφερή σχέση που αναπτύσει με τα παιδιά.

Ο Χώρος μας στο Περιστέρι

Ο χώρος της συγκεκριμένης εξέτασης οφείλει να είναι ζεστός, λειτουργικός και ευρύχωρος για να χωράνε όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Ετσι, ο δικός μας εξυπηρετεί όλα τα παραπανω αφού διαθέτει το χώρο, τον εξοπλισμό και τα αξιολογητικά εργαλεία που χρειάζονται για την παιδοψυχιατρική εξέταση, όπως επίσης αρκετά δελεαστικά παιχνίδια τοποθετημένα με μελετημένο τρόπο για να επιτευχθεί άμεσα η επικοινωνία με το παιδί και κατα συνέπεια η εξέτασή του.

Άλλες Θεραπείες