Σχετικά με εμάς

Ποιοί είμαστε

Το Ειδικό Κέντρο Παιδιού ιδρύθηκε το 1992 από την παιδιατρική Φυσικοθεραπεύτρια Κα Ρούλη Γρανιτσιώτου-Τσιλιβίδου και αποτελεί συνέχεια του Παιδικού Κέντρου  Φυσικοθεραπείας Αθηνών που ιδρύθηκε το 1974.

Το 1974 με δική της πρωτοβουλία, η Ρούλη Γρανιτσιώτου-Τσιλιβίδου τελειώνοντας την εξειδίκευσή της στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία στην Ελβετία πραγματοποίησε το όραμα της, διαμορφώνοντας μία σύγχρονη και αυτοτελή μονάδα για παιδιά με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας, που λειτούργησε για 30 συναπτά χρόνια (εως το 2004), ως πρωτοπόρο στον ιδιωτικό τομέα, καθότι δεν υπήρχε έως τότε κανένα άλλο κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας πέρα από δύο ιδρύματα, την ΕΛΕΠΑΠ  (ελληνική εταιρεία προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων παίδων) και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Τον αρχικό πυρήνα, το τμήμα φυσικοθεραπείας, πλαισίωσαν άξιοι συνεργάτες άλλων ειδικοτήτων, όπως εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Με τη βοήθεια εξειδικευμένων ιατρών (παιδιάτρων, νευρολόγων, ορθοπεδικών χειρουργών και άλλων) δημιουργήθηκαν αυτοτελή θεραπευτικά τμήματα τα οποία λειτούργησαν με γνώμονα την σταθερή και διαρκή αφοσίωση ως προς το παιδί και την οικογένεια του.     

Μετά την πολυετή αυτή εμπειρία στον χώρο της αποκατάστασης των παιδιών, την προτροπή στελεχών του ιατρικού τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες στο χώρο της παιδικής αναπηρίας στην Αττική κατέληξε στο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο διεπιστημονικό κέντρο ειδικής αγωγής στελεχωμένο από όλες τις ειδικότητες στον δυτικό τομέα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, που είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Από το 2010 έως σήμερα, το έργο αυτό συνεχίζεται από την κόρη της, Μαρία- Ιώ Τσιλιβίδου, ψυχολόγο, ειδικευμένη στην κλινική ψυχολογία και ψυχοπαθολογία παιδιών/εφήβων και ενηλίκων. Η συνεχής στελέχωση άξιων θεραπευτών, η αδιάκοπη ενημέρωση ως προς τις νέες μεθόδους παρέμβασης, ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμου, των εγκαταστασεων και των υποδομών καθιέρωσαν το ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ως το πιο παλιό αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο κέντρο ειδικών θεραπειών στη χώρα μας. 

Ο σκοπός μας

Δεδομένης της τελευταίας 10ετίας κατά την οποία οι περισσότεροι γονείς δείχνουν να είναι πολύ περισσότερο ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι ως προς τις αναπτυξιακές ανάγκες και κατ επέκταση τις δυσκολίες των παιδιων τους, σκοπός μας είναι να συμμετέχουμε στην επεξήγηση των προβληματισμών τους και εν συνεχεία οφείλουμε να απαντήσουμε σε κάθε είδους απορία που προκύπτει από αυτούς. Χρειάζεται, ιδίως κατά την πρώτη συνάντηση, να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές αιτίες που απασχολούν πολύ συχνά τους γονείς, να παρατηρήσουμε λεπτομέρειες στην κλινική εικόνα του παιδιού που ενδεχομένως τους διαφεύγουν, να αναλύσουμε μαζί τους το ιστορικό της οικογένειας, να λάβουμε τις απαραίτητες πληροφορίες και να προκαλέσουμε μια εν τω βάθει ανταλλαγή. 

Τέλος, με αυτόν τον τρόπο στοχευουμε στην από κοινού αποκατάσταση των ελλειμμάτων του παιδιού με την πληρέστερη και ακριβέστερη εκπαίδευση των ιδίων των γονιών.     

Γιατί να επιλέξετε το Ειδικό Κέντρο Παιδιού

Ολη αυτή η ασύγκριτα μεγάλη και πολυετής εμπειρία στον χώρο της ειδικής αγωγής, η στελέχωση από σταθερούς και εξειδικευμένους συνεργάτες, η συνεχής εκπαίδευση και εποπτεία, το ενδιαφέρον προς το παιδί και την οικογένεια του αποτελούν τους κύριους λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Κέντρο μας.

Ταυτόχρονα η παρακολούθηση των περιστατικών υπό την εποπτεία του παιδοψυχιάτρου μας καθιστά το επίπεδο των υπηρεσιών μας υψηλό. Ολοι οι θεραπευτές μας διαθέτουν υπέρογκο αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο τόσο σοβαρό έργο που έχουν να επιτελέσουν, το οποίο βασίζεται πρωτίστως στην ακρόαση, την αναγνώριση και την υποστήριξη των οικογενειών. Λειτουργούμε σαν ένα σώμα που ασχολείται και επεμβαίνει σε όλα τα περιστατικά μας καθότι η ανταλλαγή και η συνύπαρξη των μελών του θεραπευτικού μας δυναμικού είναι πάντα σε εγρήγορση και κοντά σε όλα μας τα παιδιά.

Η θετική ενέργεια και το καλό κλίμα θεωρούμε ότι είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας εντός του Κέντρου καθότι μέσα σε αυτό, επικρατεί πάντα μια καλοπροαίρετη στάση απέναντι σε όποιον μας έχει ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι αφουγκραζόμαστε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες και ότι διατηρούμε πάντα ένα ευχάριστο κλίμα, τόσο συμπονετικό όσο και ευδιάθετο, καθότι πολλές από τις οικογένειες παρευρίσκονται στο Κέντρο μας δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα.

Όλη αυτή η καθημερινότητα έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης αλλά και ασφάλειας και για τις δύο πλευρές. Το ίδιο σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν επαναπαυόμαστε στις κεκτημένες γνώσεις μας αλλά φροντίζουμε συνεχώς να ενημερωνόμαστε για νέες μεθόδους και τρόπους παρέμβασης και συμμετέχουμε κατά καιρούς σε εξειδικευμένα σεμινάρια που κρατάνε τους προβληματισμούς μας και τις ειδικές θεραπείες σε ακόμα πιο ακριβές επίπεδο. Ολοι οι συνεργάτες μας έχουν επίσης πληθώρα εξοπλισμού και θεραπευτικού υλικού στα χέρια τους ανά πάσα στιγμή.  

Επίσης διαβεβαιώνουμε τους γονείς, σε κάθε επίσκεψη πρώτης φοράς, ότι εαν ένα παιδί δεν χρήζει παρέμβασης, δεν εντάσσεται σε πρόγραμμα του κέντρου μας ή ζητάμε να το επαναξιολογήσουμε σε διάστημα που ορίζουμε με βάση την εμπειρία μας.  

Τέλος η αφοσίωση και η ακριβής ενημέρωση ώς προς τους γονεις για το πολυτιμότερο αγαθό, το ίδιο τους το παιδί, είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη εμπιστοσύνης για την οποία αισθανόμαστε ευγνώμονες τα τελευταία 50 χρόνια….  

Δείτε πως γίνεται μια αξιολόγηση