Οι χώροι μας στο Περιστέρι - Αθήνα

Το Κέντρο μας αποτελείται από 3 ορόφους συνολικής έκτασης 460 τ.μ.

Οι χώροι μας εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των ειδικών θεραπειών. Τα προγράμματα των τμημάτων λογοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και ειδικού μαθησιακού πραγματοποιούνται σε μικρές αίθουσες έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση του παιδιού και η συνεργασία με τον θεραπευτή, ενώ τα προγράμματα των τμημάτων φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας σε αρκετά μεγαλύτερες έτσι ώστε να διατίθεται χώρος για όλες τις ψυχοκινητικές και αισθητηριακές δραστηριότητες.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Οι αξιολογήσεις διενεργούνται σε έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο παρουσία των γονέων συμπληρώνοντας από κοινού ένα πλήρες ιστορικό και χορηγώντας στην πορεία τα ενδεδειγμένα αξιολογητικά εργαλεία ή τεστ με βάση την ηλικία και το αίτημα. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται και η παιδοψυχιατρική εξέταση.

Το τμήμα της φυσικοθεραπείας αποτελείται από έναν μεγάλο ενιαίο χώρο ο οποίος χωρίζεται σε δύο τμήματα. Ο κεντρικός και μεγαλύτερος χώρος είναι εξοπλισμένος από στρώματα, ρολά, μπάλες, καθρέπτες, μονόζυγα, ειδικό εξοπλισμό εκπαίδευσης βάδισης, πολύζυγα, σανίδες, ορθοστάτες και δοκούς ισορροπίας, αισθητηριακά παιχνίδια, ανακλίσεις κ.α. Στο ένα μικρότερο τμήμα μπορεί να δραστηριοποιηθεί παράλληλα εργοθεραπευτής για συνθεραπεία και το δεύτερο να χρησιμοποιηθεί για την πρώιμη παρέμβαση υψηλού κινδύνου βρεφών.

Υπάρχουν 3 αυτόνομες αίθουσες λογοθεραπείας οι οποίες όμως δύναται να επικοινωνούν μεταξύ τους για λόγους ευκαιρίας κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Η αίθουσα του ειδικού παιδαγωγικού προγράμματος έχει στηθεί έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την προσομοίωση της σχολικής αίθουσας με τον πίνακα, αλλά με λιγότερα ερεθίσματα για την καλύτερη οργάνωση και συγκέντρωση τους.

Τα 2 γραφεία των ψυχολόγων κεντρίζουν γρήγορα την προσοχή των μικρών παιδιών καθότι διαθέτουν παιχνίδια όλων των ηλικιών και η διακόσμηση τους ανταποκρίνεται στην ήρεμη και ζεστή διάθεση που απαιτείται κατά την ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Επίσης βρίσκονται σε πιο απομονωμένα σημεία ώστε να εξυπηρετείται το θεραπευτικό απόρρητο.

Το τμήμα εργοθεραπείας, που είναι και το μεγαλύτερο σε έκταση τμήμα, διαθέτει μια αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης, στην οποία χρησιμοποιείται ο απαραίτητος αιωρούμενος εξοπλισμός, όπως κούνιες, αιώρες, υφάσματα από λίκρα αλλά και μπαλοπισίνα, κατασκευή αναρρίχησης, τραμπολίνο, στρώματα και θεραπευτικές μπάλες. Επίσης διαθέτει χώρους εκπαίδευσης των δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, όπως wc για εκπαίδευση τουαλέτας, πλύσιμο χεριών, δοντιών και προσώπου, ντουζ και μία μικρή κουζίνα για την εκμάθηση παρασκευής μικρών γευμάτων.

Επιπλέον,υπάρχουν δύο μικροί χώροι στους οποίους εκτελούνται καθιστικές, γνωστικές και γραφοκινητικές δραστηριότητες.

Τέλος, υπάρχει μία μεγάλη και άνετη αίθουσα υποδοχής, ανακαινισμένη πρόσφατα με ιδιαίτερη διακόσμηση που προσελκύει συνήθως τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους γονείς τους.