Κέντρο Ειδικής Διαπαιδαγώγηση στο Περιστέρι

Προσαρμόζοντας ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο που ταιριάζει στο επίπεδο, στην ηλικία και στο δυναμικό του κάθε παιδιού, ο εξειδικευμένος εκπαιδευτικός του Κέντρου μας στο Περιστέρι (ειδικός παιδαγωγός) και όχι δάσκαλος, χρησιμοποιεί τις γνώσεις του ετσι ώστε να μπορέσει το κάθε παιδί να αφομοιώσει όλες αυτές τις έννοιες που δεν μπορεί αυθόρμητα να κατακτήσει στο σχολείο, στο καθημερινό του διάβασμα στο σπίτι ή από τους γονείς του.

Στηριζόμενοι στις μελέτες της Σουζάνας Παντελιάδου, στην εικονογραφική μέθοδο της Δώρας Μαυρομμάτη και το αποκαταστασιακό πρόγραμμα της ίδιας για τη Δυσλεξία, στο πρόγραμμα παρέμβασης της Μαρίας-Μάρθας Φλωράτου και σε πολλά άλλα χρησιμοποιούμε εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε μαθητή και μαθήτριας. Δίνουμε έμφαση στην εκμάθηση στρατηγικών οργάνωσης, μελέτης, απομνημόνευσης αλλά και μεταγνωστικών δεξιοτήτων και αξιοποιούμε στο έπακρο τα δυνατά σημεία και ταλέντα του κάθε παιδιού.

Όλες αυτές οι τεχνικές προσφέρουν μία γρήγορη ανακούφιση στο παιδί καθότι είναι βασισμένες στοχευμένα στις δυσκολίες του ώστε με το πέρασμα των συνεδριών ειδικής διαπαιδαγώγησης να βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο τα αρχικά ελλείμματα που είχαν διαπιστωθεί. Επιπλέον, κατά γενική ομολογία, τονώνεται η αυτοπεποίθηση και το συναίσθημα των παιδιών μέσα στην τάξη αλλά και αναφορικά με τους συνομηλίκους τους.

Οι Ειδικοί Παιδαγωγοί μας

Στο Κέντρο μας στο Περιστέρι, η Ειδικός Παιδαγωγός είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ιδίου Πανεπιστημίου. Με την πολυετή εμπειρία της, αξιολογεί τις ανάγκες των παιδιών και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ειδικότητες του Κέντρου, στήνει ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο μάθησης εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Οι ασκήσεις που δίδονται για το σπίτι όπως και ολόκληρο το πρόγραμμα δεν συμβαδίζει συνήθως με την σχολική ύλη αλλά αποσκοπεί στη βελτίωση των προσωπικών μαθησιακών δυσκολιών του κάθε παιδιού.

Ο Χώρος μας στο Περιστέρι

Η Ειδική διαπαιδαγώγηση διενεργείται σε μια μικρή και φωτεινή αίθουσα του ορόφου μας, στην οποία υπάρχουν όλα τα θεραπευτικά υλικά, εξειδικευμένα βιβλία, πίνακας και παιχνίδια. Η αίθουσα του συγκεκριμένου παιδαγωγικού προγράμματος έχει στηθεί έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την προσομοίωση της σχολικής αίθουσας, αλλά με λιγότερα ερεθίσματα για την καλύτερη οργάνωση και συγκέντρωση τους.

Άλλες Θεραπείες