Παιδοψυχιατρική εξέταση

Ο χώρος της ειδικής αγωγής επιτάσσει την ανάγκη μιας διεπιστημονικής ομάδας υπό την αιγίδα και εποπτεία ενός παιδοψυχιάτρου. Σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης, ιατροί και ειδικοί θεραπευτές (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, φυσικοθεραπευτές και ψυχολόγοι) εμπλέκονται συλλογικά με το παιδί, είτε το αναλαμβάνουν οι ίδιοι σε μία συνέδρια είτε οι συνάδελφοι τους, καθότι απαιτείται συχνά επιστημονική και θεραπευτική ανταλλαγή ως προς τη διάγνωση, τους στόχους την μεθοδολογία και την παρέμβαση.

Κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό μας

Ο παιδοψυχίατρος εξετάζει το παιδί και την οικογένεια του σε μία η περισσότερες συναντήσεις για να μπορέσει να διαπιστώσει τις διαταραχές ή τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Παράλληλα καθοδηγεί, συμβουλεύει και εξηγεί την αναγκαιότητα ή όχι μίας έναρξης θεραπευτικού προγράμματος, ζητάει συμπληρωματικές εξετάσεις αν χρειαστεί, γνωματεύει και συνταγογραφεί θεραπείες όπου κρίνεται απαραίτητο. Στη συνέχεια εποπτεύει και ανταλλάσει με τους θεραπευτές του παιδιού, την στοχοθεσία και τον τρόπο παρέμβασης που πρέπει να ακολουθηθεί.

Τέλος επανεξετάζει το παιδί και την οικογένεια σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να παρακολουθείται η θεραπευτική του πορεία.

Δείτε πως γίνεται μια αξιολόγηση

Η διευθύντρια και κλινική ψυχολόγος του κέντρου κα. Μαρία-Ιώ Τσιλιβίδου, εποπτεύει όλα τα θεραπευτικά τμήματα και ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους γονείς για την πορεία του παιδιού τους, τροποποιώντας όπου χρειάζεται, το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί.