Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης για Παιδιά στο Περιστέρι

Στο Κέντρο μας στο Περιστέρι, διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα αξιολογητικά εργαλεία που χρειάζονται, όπως ψυχομετρικά τεστ (WISC 3, WPPSI), τεστ μαθησιακής ετοιμότητας (ΑΘηνά τεστ), αναπτυξιακά τεστ (Pre school language scale PLS 3) και τεστ προσαρμοστικών δεξιοτήτων (VΑINLAND), καθώς και όλα τα ερωτηματολόγια ανίχνευσης συμπεριφοράς στο σχολείο και το σπίτι (TRF). Με βάση τις ανάγκες, την ηλικία και το αίτημα του γονέα, του ιατρού ή του εκπαιδευτικού χορηγούμε μία σειρά από αυτά ώστε να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση μας και να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα της αρχικής εικόνας του παιδιού. Κάποια από αυτά επαναχορηγούνται μετά το πέρας της παρέμβασης για σύγκριση και επανέλεγχο.

Οι Ειδικοί Παιδαγωγοί μας

Η Ειδική Παιδαγωγός του Κέντρου μας είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ιδίου Πανεπιστημίου. Με την πολυετή εμπειρία της, αξιολογεί τις ανάγκες των παιδιών και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ειδικότητες του Κέντρου είναι οι αρμοδιέστεροι να ελέγξουν συντονισμένα και ολοκληρωμένα όλη αυτήν την διαδικασία αξιολόγησης δυσκολιών μάθησης των παιδιών που μας επισκέπτονται.

Ο Χώρος μας στο Περιστέρι

Το Τεστ Διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών πρέπει να διενεργείται σε μια αίθουσα ήσυχη, χωρίς θορύβους και μακριά από άλλες αίθουσες ώστε να μπορεί να αποδώσει καλύτερα το παιδί χωρίς να το διασπούν εξωτερικά ερεθίσματα. Φροντίζουμε το τεστ να χορηγείται σε ώρα που δεν προσέρχονται πολλά παιδιά, νωρίς το μεσημέρι με την υπόδειξη να μην πάει εκείνη τη μέρα σχολείο το παιδί για να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο. Ο χώρος μας είναι ήσυχος, απομονωμένος και φωτεινός.

Άλλες Θεραπείες