Αξιολόγηση & Παρέμβαση για Αναπτυξιακές Δυσκολίες σε Παιδιά στο Περιστέρι

Ολο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, οι γονείς διαθέτουν πολύ περισσότερες γνώσεις σε σχέση με τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών. Είτε από τους παιδιάτρους, είτε από τους νηπιαγωγούς/εκπαιδευτικούς είτε από τη προσωπική τους αναζήτηση, έρχονται οι πρώτοι προβληματισμοί σε σχέση με τα αναπτυξιακά ελλείμματα που εντοπίζουν στα παιδιά τους. Ετσι τα αιτήματα φτάνουν σε εμάς εξαρχής με πολύ καλές και συγκεκριμένες πληροφορίες.

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Περιστέρι από το 1992 και είναι εξ’ ορισμού ένα κέντρο αξιολόγησης και παρέμβασης από την αρχή της λειτουργίας του καθότι συνεργάζεται με όλες τις ειδικότητες θεραπευτών και κατά καιρούς με όλες τις ιατρικές ειδικότητες συναφούς αντικειμένου με την ειδική αγωγή.
Αξιολογούμε και παρεμβαίνουμε σε παιδιά όλων των ηλικιών εδώ και πάρα πολλά χρόνια με το ίδιο αίσθημα υπευθυνότητας και σεβασμού.

Η αξιολόγηση είναι υψίστης σημασίας διότι αποτελεί την πρώτη επαφή μας με το παιδί και την οικογένεια του, κατά την οποία χρειάζεται να δοθεί όλος ο χρόνος που απαιτείται ώστε να κατανοήσουν οι γονείς τι διακυβεύεται κάθε φορά. Από τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού, τη καταγραφή του αιτήματος, τη παρατήρηση της κλινικής εικόνας του παιδιού μέχρι τη χορήγηση των αξιολογητικών τεστ και εργαλείων, η συνάντηση αυτή καθορίζει όλη την ουσία και το ζητούμενο ενός γονέα που δεν είναι άλλο από το αν ευσταθεί η δυσκολία που βλέπει στο παιδί και τι χρειάζεται για να την βελτιώσει.

Ετσι έρχεται στη πορεία πολύ συχνά (αν όχι πάντα) η παρέμβαση. Σε αυτήν χρειάζεται εξίσου μεγάλη προσοχή, ενδιαφέρον και θεραπευτική επάρκεια από τους ανθρώπους που εμπλέκονται με το παιδί. Οι αναπτυξιακές δυσκολίες εμφανίζονται ποικιλοτρόπως σε παιδιά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Ετσι το πιο σημαντικό για την σωστή παρέμβαση είναι πρώτα η σωστή διάγνωση. Αυτή δίδεται από τον Παιδοψυχίατρο μας σε μία εξέταση που υλοποιείται εντός του Κέντρου μας κατόπιν ραντεβού. Με αυτό το τρόπο η διεπιστημονική ομάδα μας συνεδριάζει την ίδια μέρα και στήνει ένα θεραπευτικό έγκυρο πρωτόκολλο στο οποίο πολύ συχνά εμπλέκεται ο γονέας ως “συνθεραπευτής” και το παιδί του βοηθιέται καλύτερα και γρηγορότερα.

Τέλος, με την ολοκλήρωση του διαστήματος που ορίζει ο γιατρός για την εκάστοτε παρέμβαση γίνεται ένα follow up από τους γονείς, τους θεραπευτές, τους γιατρούς ή και τους δασκάλους του παιδιού και αποφασίζεται η διακόπη ή η συνέχεία του με βάση την εξακρίβωση επίτευξης των στόχων.

Οι Θεραπευτές μας

Διαθέτουν και οι 13 θεραπευτές μας όλα τα τυπικά προσόντα (πτυχία, άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, τίτλους σπουδών) και κάποιοι από αυτούς τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών ώστε να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες αλλά και η γνωσιακή επάρκεια για αυτή την ευαίσθητη ενασχόληση με τα παιδιά.

Επιμορφώνονται τακτικά με σεμινάρια και συνέδρια διεθνούς εμβέλειας. Δραστηριοποιούνται με ήθος και σεβασμό απέναντι στο παιδί και την οικογένεια του.

Ενημερώνουν λεπτομερως τους γονεις σε κάθε συνέδρια για το πώς δούλεψαν με το παιδί και γιατί. Είναι οργανωμένοι, συγκεντρωμένοι και ιδιαίτερα προσηλωμένοι στην επιστήμη τους. Το κλίμα που επικρατεί είναι φιλόξενο, πρόσχαρο και ιδιαίτερα επιστημονικό.

Ξέρουμε πως να λειτουργήσουμε με το κάθε παιδί και κυρίως δεν επαναπαυόμαστε ποτέ στις κεκτημένες γνώσεις μας αλλά φροντίζουμε συνεχώς να τις ενημερώνουμε. Σκοπός μας είναι πρωτίστως η στήριξη του γονέα και η ανακούφιση του.

Ο Χώρος μας στο Περιστέρι

Λειτουργεί από το 1992 και πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενός σύγχρονου, πολυδύναμου και διεπιστημονικού Κέντρου αξιολόγησης και παρέμβασης για αναπτυξιακές δυσκολίες στα παιδιά.

Το μέγεθος του (460τμ), ο όγκος του (3 όροφοι), ο σχεδιασμός του (10 θεραπευτικές αίθουσες) το κατατάσσουν στα πιο προηγμένα και ταυτόχρονα στα πιο επιμελώς οργανωμένα κέντρα ειδικών θεραπειών σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ενώ βρίσκεται στο περιστέρι, μπορεί να υποδεχτεί παιδιά από πολλές περιοχές της δυτικής Αθήνας αλλά και της επαρχίας όταν προσέρχονται για μικρό χρονικό διάστημα στη πρωτευουσα.

Ο χώρος μας είναι πλήρως ανακαινισμένος και διαθέτει όλο τον σύγχρονο και επιστημονικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που αναλαμβάνει το σπουδαίο έργο της ειδικής αγωγής.

Καλέστε μας για μια αξιολόγηση

Ώρες λειτουργίας 13:00 – 21:00

2105746695
6977694469
6973628085

Στείλτε μας ενα μήνυμα για μια αξιολόγηση