Η ομάδα μας

Η ομάδα μας απαρτίζεται από σταθερούς και αξιόπιστους συνεργάτες, όλων των ειδικοτήτων του κλάδου της ειδικής αγωγής, απόφοιτους Ελληνικών και Ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ή τεχνολογικών ιδρυμάτων. Στο πέρασμα των χρόνων και καθότι το Κέντρο μας είναι το αρχαιότερο στον χώρο, έχουν συνεργαστεί μαζί μας πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι που συνέβαλαν στο να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα. Παρέδωσαν επίσης τη σκυτάλη σε νεότερους τους οποίους ενίοτε εκπαίδευσαν.

Γνωρίστε τους Θεραπευτές μας

Παρακάτω θα βρείτε όλους τους συνεργάτες μας με σειρά προτεραιότητας και ιεράρχησης της θεραπευτικής μας ομάδας:

Ρούλη Γρανιτσιώτου – Τσιλιβίδου – Ιδρύτρια (Founder)

Η Ρούλη Γρανιτσιώτου-Τσιλιβίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στην ανωτέρα σχολή φυσικοθεραπείας του υπουργείου υγείας. Ειδικευτηκε στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία στην ελληνική εταιρεία προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων παίδων ΕΛΕΠΑΠ και το 1972-73 εξειδικεύτηκε στην νευροεξελικτική NDT θεραπεία (προσέγγιση Bobath) στην πανεπιστημιακή κλινική Παίδων της Ζυρίχης.

Το 1978-79 δίδαξε στην ανωτέρα σχολή στελεχών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας ΚΑΤΕΕ Αθήνας “μεθόδους αποκαταστασης στην εγκεφαλική παράλυση”. Εχει λάβει μέρος σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια για την εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.

Εχει παρακολουθήσει ως visiting fellow παιδιατρική φυσικοθεραπεία στην πανεπιστημιακή κλινική του Harvard-Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και συμπόσια σχετικά με την παιδιατρική φυσικοθεραπεία. Εχει καθιερώσει την Επιστημονική Ημερίδα για το Παιδί (ετήσιο συνέδριο εγκεφαλικής παράλυσης) από το 1986 εως το 1995 με συμμετοχή ελλήνων και ξένων ειδικών (ιατρών-θεραπευτών).

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Εγκεφαλικής παράλυσης και Αναπτυξιακής Ιατρικής (AACPDM), της Διεθνούς Εταιρείας Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS), του Συλλογου Παιδιατρικών Φυσικοθεραπευτών Αγγλίας (APCP), καθώς και της Διεθνούς Εταιρείας συστήματος καθοδηγητικής “PETO ANDRAS”.

Ο συμβουλευτικός της χαρακτήρας απέναντι σε όλους τους συνεργάτες μας αλλά και η εξαιρετικά σημαντική εμπειρία της στον τομέα της αποκατάστασης των παιδιών με κινητικές δυσκολίες την κατατάσσουν ως το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα το πιο αναγκαίο μέλος της ομάδας μας.

Μαρία-Ιώ Τσιλιβίδου – Διευθύντρια (General Manager)

H Μαρία Τσιλιβίδου είναι ψυχολόγος ειδικευμένη στην κλινική ψυχολογία και ψυχοπαθολογία, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Paris 5 Rene Desccartes. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2008 κατά τις οποίες συμμετείχε σε πολλά θεραπευτικά πλαίσια στο Παρίσι και την Αθήνα σε διαφορετικούς πληθυσμούς όπως παιδιών, εφήβων, ψυχιατρικών ενήλικων ασθενών, κέντρων ημέρας παιδιών με αυτισμό, συλλόγους ασθενών με aids, παιδιών με διαταραχές προσληψης τροφής του Νοσοκομείου Παίδων της Αθήνας.

Έχει εκπαιδευτεί και χορηγήσει πληθώρα ψυχομετρικών και προβολικών τεστ σε παιδιά, έχει συμμετάσχει σε διεπιστημονικές ομάδες του Παρισιού στελεχωμένες από όλες τις παρα-ιατρικές και ιατρικές ειδικότητες με συναφές αντικείμενο. Εχει παρακολουθήσει και συμβάλλει στο πρόγραμμα παιδιατρικής και αναπτυξιακής ιατρικής του Π.Ν.Γ ΑΤΤΙΚΟΝ για 2 έτη, κατά το οποίο, συμμετείχε στην χορήγηση και αξιολόγηση των επισκεπτόμενων παιδιών και παρείχε υποστήριξη στους γονείς τους μετά από δύσκολες ανακοίνωσεις διαγνώσεων.

Παράλληλα συνεργάστηκε με δημόσιο σχολείο όλων των βαθμίδων (Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) στο οποίο κάλυψε αξιολογήσεις, ενημερώσεις γονέων και συνέβαλε στην υποστήριξη μαθητών και δασκάλων. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ΣΕΨ. Έχει αναλάβει σημαντικό αριθμό παιδιών και ενηλίκων σε ψυχοθεραπεία και σε συμβουλευτική γονέων.

Έχει οργανώσει πλήθος θεραπευτικών προγραμμάτων βασισμένων σε πρωτοκολλα αναγκών της οικογένειας και έχει εκπαιδεύσει πολλούς νέους συναδέλφους είτε με την φυσική της παρουσία την ώρα της συνεδρίας είτε εποπτικά.

Ανά διαστήματα έχει ανταποκριθεί σε προσκλήσεις ομιλιών σε νηπιαγωγεία ή Σχολεία κυρίως μετά από τη προτροπή συλλόγων γονέων για θέματα που αφορουν τα αναπτυξιακά ελλείμματα ή τις δυσκολίες συμπεριφοράς στα παιδιά. Εχει καλύψει πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού σε παιδιά B’ και Γ’ Λυκείου στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής (LFH) με κατεύθυνση την Ψυχολογία.

Από το 2008 εως σήμερα συνεχίζει το έργο του Ειδικού Κέντρου Παιδιού ως επικεφαλής της ομάδας.

Ειρήνη Σκράπα – Λογοθεραπευτρία – Υποδιευθύντρια (Assistant Manager)

Η Ειρήνη Σκράπα γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Είναι απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Ιωαννίνων από τo 2010 και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα των διαταραχών λόγου και επικοινωνίας. Από το 2010 έχει αναλάβει πλήθος περιστατικών με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές. Έχει εκπαιδευτεί σε μεθόδους εναλλακτικής επικοινωνίας όπως το PECS και την ΜΑΚΑΤΟΝ, στο δομημένο πρόγραμμα TEACCH, όπως επίσης και στην χορήγηση σταθμισμένων τεστ που αφορούν τον λόγο, την επικοινωνία και την μάθηση. Έχει παρακολουθήσει πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων που αφορούν την ειδική αγωγή.

Έχει συνεργαστεί με παιδικούς σταθμούς στους οποίους ήταν υπεύθυνη αξιολογήσεων σε παιδιά κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών. Από το 2012 εργάστηκε ως βασική λογοθεραπευτρία του Ειδικου Κέντρου Παιδιού και από το 2019 εκτελεί χρέη υποδιεύθυνσης καλύπτοντας την ενημέρωση όλων των περιστατικών από τους θεραπευτές, την εποπτεία και την οργάνωση του τμήματος λογοθεραπείας και την διαμόρφωση των θεραπευτικών προγραμμάτων. Είναι συνυπεύθυνη για την στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού, την επάνδρωση θεραπευτικού εξοπλισμού και υλικού, την οργάνωση γραπτών αξιολογήσεων και των πρώτων ραντεβού για αξιολόγηση. Στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας με το Κέντρο έχει λάβει μέρος σε ομιλίες σε δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία για την ενημέρωση γονέων σε ό,τι αφορά τα φυσιολογικά αναπτυξιακά στάδια.

Συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Phillips University, στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου. Παράλληλα παρακολουθεί το 9μηνο σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Εχει αποκτήσει όλη την τεχνογνωσία που απαιτείται για την λειτουργία, την δραστηριοποίηση και τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ένα οργανωμένο σύστημα στην παροχή υπηρεσιών του τομέα της ειδικής αγωγής.

Ιωάννης Παπαδάκος – Γραμματειακή Υποστήριξη (Secretarial assistant)

Γεννήθηκε στην δυτική πλευρά της Αθήνας, τον Απρίλιο του 1972. Είναι απόφοιτος της σχολής κοινωνικών επιστημών του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, στο πρόγραμμα, «Διοίκηση επιχειρήσεων και Οργανισμών». Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, Socrates Erasmus / Lingua χρηματοοικονομικής κατεύθυνσης σε διεθνή συστήματα καταγραφής και απογραφής.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την οργανωσιακή κουλτούρα και διαχείρισης χρόνου με σύγχρονες πρακτικές, digital marketing και on line branding. Η έμφυτη ικανότητα στην οργάνωση και στην διαχείριση κρίσεων για την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων είναι δεξιότητες οι οποίες καλλιεργήθηκαν περαιτέρω κατά την 20ετή του θητεία στο Ειδικό Κέντρο Παιδιού Δυτικής Αττικής, στο οποίο είναι υπεύθυνος όλης της τηλεφωνικής υποστήριξης, της ευχάριστης υποδοχής των γονέων, της έκδοσης αποδείξεων, του προγράμματος ιατρικής εξέτασης, της ενημέρωσης αλλαγών προγραμμάτων όπου χρειάζεται, του ταμείου της επιχείρησης και της ενημέρωσης των γονέων για όλη την διαδικασία αποζημίωσης από τα ταμεία. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα γι’ αυτή την θέση, με κύριο χαρακτηριστικό του την ευγένεια και την πρόσχαρη διάθεση καθημερινά.

Νικόλαος Ζούρος – Παιδοψυχίατρος – Επιστημονικός Διευθυντής (Scientific Director)

Γεννήθηκε το 1970 στην Μυτιλήνη. Το 1995 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή ΕΚΠ Αθηνών και το 2004 έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής ειδικότητας της Παιδοψυχιατρικής.

Εργάστηκε από το 1996 έως το 1997 σε στρατιωτική θητεία με την ειδικότητα του ιατρού. Εν συνεχεία, έως το 1998 στην υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Λευκίμης Κέρκυρας και έως το 2000 στο Ψυχιατρικό τμήμα Π.Γ.Ν. «Ευαγγελισμός».

Από το 2000 έως το 2001 δραστηριοποιήθηκε στο Νευρολογικό τμήμα Γ.Π.Ν.Α. «Αγία Σοφία», ενώ αργότερα, έως το 2003 στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και από το 2012 έως σήμερα συνεργάζεται μαζί μας ως υπεύθυνος παιδοψυχίατρος, καθώς και με το Ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος» όπου από το 2014 είναι ο επιστημονικός διευθυντής.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ημερίδες και συνέδρια και έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις, ενώ παράλληλα έχει πάρει μέρος σε πανευρωπαϊκές έρευνες, συμμετείχε στη μετάφραση ξενόγλωσσων συγγραμμάτων, ενώ έχει και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο και ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής.

Ο ίδιος εξετάζει εντός του Κέντρου μας, παιδιά με την παρουσία των γονέων, αδελφών ή και άλλων μελών της οικογένειας ανά 15 μέρες και έχει τη δυνατότητα να εκδώσει γνωματευσεις και ιατρικά παραπεμπτικά στα παιδιά που επιθυμούν να ενταχθούν σε θεραπευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο. Όπως επίσης αναλαμβάνει εισηγήσεις φακέλων για τα ΚΕΠΑ και είναι υπεύθυνος των διαγνώσεων, των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και επόπτης ολόκληρης της διεπιστημονικής ομάδας.

Δεσποινα Πεδιαδίτη – Ειδική Παιδαγωγός (Special Educator)

Η Δέσποινα Πεδιαδίτη είναι ειδική παιδαγωγός, απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ιδίου Πανεπιστημίου. Συνεργάτιδά μας από το 2007, πρώτη σε παλαιότητα, αναλαμβάνει την αξιολόγηση, παρέμβαση και υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Γενικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, κ.ά.) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και την καθοδήγηση των γονέων τους. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ΚΕΔΑΣΥ του Υπουργείου Παιδείας, ενώ παλαιότερα έχει απασχοληθεί σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία και κέντρα ημέρας.

Διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις της επιστήμης ειδικής αγωγής και τον καταλληλότερο τρόπο να δημιουργεί την θεραπευτική σχέση που χρειάζεται, με τα παιδιά και τους γονείς τους, ώστε να επιτυγχάνουν σταδιακά όλα τα αναγκαία βήματα για την επίγνωση και εν συνεχεία την βελτίωση των μαθησιακών τους δυσκολιών.

Ελευθέριος Ευσταθιάδης – Λογοθεραπευτής- Προιστάμενος τμήματος Λογοθεραπείας (Speech Therapist)

Αποφοίτησε από το τμήμα λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου το 2015 και από τότε είναι μέλος του Συλλόγου Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Κατέχει τον τίτλο του διπλώματος Βοηθού Νοσηλευτή από το 2010.

Εχει εργαστεί στον συμβουλευτικό σταθμό του δήμου Πετρούπολης ως λογοθεραπευτής με αρμοδιότητες παρέμβασης σε παιδιά προ-σχολικής και σχολικής ηλικίας με αναπτυξιακές και νευροαναπτυξιακές δυσκολίες.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων που αφορούν τις αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει εκπαιδευτεί μέσω του σεμιναρίου “SOS approach feeding” και μέσω άλλων σεμιναρίων στις διαταραχές σίτισης και κατα συνέπεια στις στοματοπροσωπικές δυσκολίες.

Ο ακέραιος χαρακτήρας του, η οργάνωση, η δυναμική του παρουσία και κυρίως το θεραπευτικό του ένστικτο μας οδήγησαν στο να τον καθιερώσουμε ως μόνιμο συνεργατη του κέντρου μας εδώ και 6 χρόνια.

Ανθή Κλώνα – Εργοθεραπεύτρια – Προϊσταμένη του τμήματος εργοθεραπείας (Occupational therapist)

Η Ανθή Κλώνα είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Στο πλαίσιο των σπουδών της απέκτησε εμπειρία ως ασκούμενη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».

Εργάζεται με παιδιά, προσχολικής και σχολικής ηλικίας με αναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση καθώς και με παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές (εγκεφαλική παράλυση) κ.α. Είναι εκπαιδευμένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, στο δομημένο πρόγραμμα TEACCH, στην μέθοδο εναλλακτικής επικοινωνίας PECS, καθώς και στην χορήγηση αξιολογητικών εργαλείων (DTVP, VMI, Sensory Profile).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την δυσγραφία, την δυσπραξία και τις διαταραχές σίτισης. Επιμορφώνεται συνεχώς και ενημερώνεται σχετικά με θέματα του κλάδου της εργοθεραπείας παρακολουθώντας σεμινάρια και εποπτικές συναντήσεις Παιδιατρικής Εργοθεραπείας. Λειτουργεί ως βασική μας εργοθεραπεύτρια και το ήθος, η συνέπεια και η ηρεμία της προσωπικότητας της είναι τα χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν σε εξαιρετική επαγγελματία και πολύτιμη συνεργάτη μας.

Λυδία Γκερπινή – Ψυχολόγος- Προϊσταμένη τμήματος ψυχολογικής υποστήριξης (Psychologist)

Η Λυδία Γκερπινή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο παρόν εκπαιδεύεται στο τετραετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο «Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής- ΡΟΔΑΚΙΝΟ».

Το 2020 ολοκλήρωσε το εννεάμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα με ειδίκευση στην προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επίσης, έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και προαγωγή ψυχικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες που έχουν ως αντικείμενο την ψυχική υγεία. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης, και εν συνεχεία της κλινικής και επαγγελματικής της εμπειρίας, εργάζεται ως ψυχολόγος σε κέντρα ειδικών θεραπειών, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους, καθώς και συμβουλευτική γονέων και συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων.

Επιπλέον, συμμετέχει εθελοντικά σε πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών που διαμένουν στο αναρρωτήριο της Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ), πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Καταβάλλει εξαιρετικό ζήλο και μεγάλη προσπάθεια σε όλες τις οικογένειες που αναλαμβάνει διατηρώντας το θεραπευτικό απόρρητο και την συνεχή επιστημονική ενημέρωση που χρειάζεται ο συγκεκριμένος τομέας. Είναι εντυπωσιακή η καλή σχέση που αναπτύσσει με όλα τα παιδιά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Γεωργία Σταμάτη – Λογοθεραπεύτρια (Speech Therapist)

Η Γεωργία Σταμάτη είναι Λογοθεραπεύτρια και συγκεκριμένα απόφοιτη του πανεπιστημίου της Αγγλίας Canterbury Christ Church University και κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μετά από διαδικασία ισοτιμίας του πτυχίου της από το αρμόδιο υπουργείου παιδείας.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια που σχετίζονται με την γλώσσα και τις γλωσσικές διαταραχές σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με τις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές όπως επίσης και με τη χορήγηση σταθμισμένων τεστ που αφορούν τον λόγο, την επικοινωνία και την γλωσσική ανάπτυξη.

Συνεργάζεται με το Ειδικό Κέντρο παιδιού σαν βασική Λογοθεραπεύτρια και εποπτεύεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας. Παρέχει τις υπηρεσίες της με υπευθυνότητα και εξαιρετική συνέπεια ως προς τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τις σοβαρές ανάγκες του κλάδου μας.

Απόστολος Καμπάς – Λογοθεραπευτής ( 2nd Speech Therapist)

Ο Απόστολος Καμπάς είναι λογοθεραπευτής, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2017. Από το 2018 εργάζεται εθελοντικά στη θέση του λογοθεραπευτή σε κέντρα και οργανισμούς, όπως το κέντρο θεραπευτικής ιππασίας Ιωαννίνων, τη Κιβωτό του Κόσμου, του Γιατρούς του Κόσμου. Το 2023 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο τμήμα ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πάνω στην Παγκόσμια Υγεία και Διοίκηση.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων εστιασμένα στην τυπική και μη τυπική γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς επίσης και σε διάφορα προγράμματα εναλλακτικής επικοινωνίας για παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (Floortime Greenspan method, Sherborne Developmental Movement).

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στην παρέμβαση και αξιολόγηση επικοινωνιακών και μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ και ειδική γλωσσική διαταραχή (Αθηνά test). Εποπτεύεται από το Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας.

Ως μέλος της ομάδας μας, έχει συμβάλλει με τον τρόπο του ώστε να διαθέτουμε ακόμη υψηλότερο επίπεδο στην αποκατάσταση των δυσκολιών λόγου και ομιλίας.

Μάνος Χρονάκης – Εργοθεραπευτής ( 2nd Occupational Therapist)

Ο Μάνος Χρονάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάστηκε ώς ασκούμενος εργοθεραπευτής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών (Ε.Θ.Μ.Α.) παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Έπειτα ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Δρομοκαίτειο Νοσοκομείο Αθηνών και σε κέντρο ειδικής αγωγής με παιδιατρικό πληθυσμό. Έχει εργαστεί ως συνοδός σε κατασκηνωτικά προγράμματα για Α.Μ.Ε.Α. όπου διαμόρφωσε πλήρη εικόνα όλης της γκάμας νευρολογικών και αναπτυξιακών δυσκολιών.

Έχει οργανώσει ομαδικά προγράμματα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιατρικά πλαίσια, την ενίσχυση των επιτελικών λειτουργιών και την εκπαίδευση- επόπτευση εργοθεραπευτών.

Έκτοτε εργάζεται στο κέντρο μας με παιδιατρικό πληθυσμό που αφορά νευροαναπτυξιακές διαταραχές διαθέτοντας πάντα την ίδια πληθωρική και ενθουσιώδη διάθεση που κερδίζει όλα τα παιδιά.

Βασιλική Αδαμοπούλου – Ψυχολόγος (Psychologist)

Η Βασιλική Αδαμοπούλου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κοινωνικής, θετικής και εργασιακής ψυχολογίας, ψυχανάλυσης και συμβουλευτικής. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε ως ψυχολόγος στον Συμβουλευτικό Σταθμό Δήμου Πετρούπολης όπου συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες αλλά και σε ομάδες συμβουλευτικής γονέων.

Επιπλέον, έχει παρέμβει σε σχολεία και έχει συμμετάσχει σε ημερίδες σχετικές με το εφηβικό άγχος αλλά και τις μαθησιακές δυσκολίες. Εργάζεται παράλληλα ως quality assurance analyst/ coach σε πολυεθνική εταιρεία, με αρμοδιότητες την ανάλυση εργασιακού προφίλ προσωπικότητας και την παροχή ανατροφοδότησης των εργαζομένων. Εκπαιδεύεται στο τετραετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Ροδάκινο”.

Ο ενθουσιασμός που διαθέτει για το επάγγελμα του ψυχολόγου και η επίγνωση του βαθμού δυσκολίας του κλάδου μας, καθότι παρεμβαίνουμε σε παιδικές ψυχές, την καθιστα πολύτιμο μέλος της ομάδας μας.

Οι Φυσικοθεραπευτές μας

Το τμήμα φυσικοθεραπείας στελεχώνουν εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές στην παιδιατρική αποκατάσταση νευρολογικών, μυοσκελετικών, καρδιοαναπνευστικών και αναπτυξιακών διαταραχών.

Οι φυσικοθεραπευτές μας είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με μεταπτυχιακή εκπαίδευση και με πολυετή εμπειρία όσον αφορά τη διαχείριση των κινητικών ελλειμμάτων, των παραμορφώσεων και των λειτουργικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Η συνεχής επιμόρφωσή τους, καθιστά το δυναμικό του τμήματος πολύ υψηλό. Σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει, όπως οι εξειδικεύσεις στις μεθόδους Bobath-NDT, στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, τη χρήση Kinesiotape, τη Μέθοδο αντιμετώπισης της σκολίωσης-Schroth, την Λειτουργική Αξιολόγηση των κάτω άκρων με την κατασκευή εξατομικευμένων ορθωτικών πελμάτων καθώς και η Ανάλυση Βάδισης, πιστοποιούν το κύρος των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν οι φυσικοθεραπευτές μας.

Παράλληλα, συμμετέχουν ενεργά σε πληθώρα εγχώριων και διεθνών συνεδρίων με δικές τους παρουσιάσεις και εργασίες, μαθαίνοντας συνεχώς για τις εξελίξεις και τις νέες μεθόδους στο χώρο της παιδιατρικής φυσικοθεραπείας.