Κέντρο Αξιολόγησης & Διάγνωσης για Παιδιά στο Περιστέρι

Το κέντρο μας στο Περιστέρι δραστηριοποιείται στο χώρο της ειδικής αγωγής από το 1992, ενώ η εκκίνηση του χρονολογείται από το 1974 στο κέντρο της Αθήνας. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πολύ σύντομα όταν προσέλθει ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με μεγάλη ιστορία και εμπειρία. Η διαδικασία αξιολόγησης καθεαυτής αποτελεί καθοριστική στιγμή στην επαφή μας με τους γονείς και το παιδί τους. Τελείται μια συνάντηση τόσο σημαντική η οποία χρήζει σοβαρότητας, δέουσας προσοχής και αντίστοιχης ταπεινότητας καθότι οφείλουμε σεβασμό και ειλικρίνεια στον κάθε γονέα που περνά το κατώφλι μας για να πάρει μία γνώμη για το πολυτιμότερο αγαθό του, το παιδί του.

Ετσι λοιπόν με την απαραίτητη καλοπροαίρετη ουδετερότητα και αντικειμενικότητα που διαθέτουμε περνάμε στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του παιδιού και επεξηγούμε λεπτομερώς την ίδια στιγμή στο γονέα του τι ακριβώς εξετάζουμε, με ποιον τρόπο και γιατί. Ο γονέας είναι σε θέση να θέσει τα ερωτήματα του, τις ανησυχίες του ή ακόμα και τις ενστάσεις του. Οι πληροφορίες που μας δίνει συμπληρώνουν την κλινική εικόνα την όποια διαπιστώνουμε και μας είναι απολύτως απαραίτητες για να συνεχίσουμε.

Οι ειδικοί της αξιολόγησης, ψυχολόγος και λογοθεραπεύτρια

Η εμπλοκή των δύο συγκεκριμένων ειδικοτήτων αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα της επιτυχίας μας σε μία πρώτη συνάντηση, καθότι καλύπτεται σφαιρικά από συνδυασμένες γνώσεις η αξιολόγηση του παιδιού. Από τη μία εξετάζονται όλοι οι αναπτυξιακοί τομείς και από την άλλη δίνουμε έμφαση στη δομή και τη λειτουργία της οικογένειας.

Μετά από ολά αυτά τα χρόνια, τους χιλιάδες γονείς που έχουμε γνωρίσει ή συνεργαστεί, ως διεπιστημονική ομάδα έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όταν στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, δηλαδή στη πρώτη συνάντηση, αφιερώσουμε όλο τον χρόνο που χρειάζεται το κάθε παιδί, ή η κάθε μητέρα ή πατέρας για να ανταλλάξουμε αυτό που βλέπουμε εμείς αλλά και αυτό που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι, τότε χτίζεται γρηγορότερα μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εκείνων και ημών. Τα παιδιά λειτουργούν έτσι πολύ πιο αποτελεσματικά κατά τη θεραπευτική διαδικασία.

Για την ακρίβεια, το ίδιο το παιδί οχυρώνεται και από τις δύο πλευρές ουσιαστικά και για το καλό του “νιώθωντας ευχαρίστηση, αγάπη και προστασία” (Νικόλας, 9 ετών, 16/11/23).

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να έχουν την απαραίτητη ιατρική και θεραπευτική φροντίδα που τους αξίζει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ήθος και αισιοδοξια.

Ο Χώρος μας στο Περιστέρι

Ο χώρος της συγκεκριμένης εξέτασης οφείλει να είναι ζεστός, λειτουργικός και ευρύχωρος για να χωράνε όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Ετσι, ο δικός μας εξυπηρετεί όλα τα παραπανω αφού διαθέτει το κατάλληλο μέγεθος, τον εξοπλισμό και τα αξιολογητικά εργαλεία που χρειάζονται για την παιδοψυχιατρική εξέταση, όπως επίσης αρκετά δελεαστικά παιχνίδια τοποθετημένα με μελετημένο τρόπο για να επιτυγχάνεται άμεσα η επικοινωνία με το παιδί και κατα συνέπεια να ολοκληρώνεται πιο σωστά η εξέτασή του.

Άλλες Θεραπείες